Healthcheck

Curves en Care for Women

Curves werkt op landelijk niveau geheel vrijblijvend samen met Care for Women, een landelijke organisatie, gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen. Professionele, vrouwelijke zorgverleners zijn speciaal opgeleid en hebben een vervolgopleiding op het gebied van vrouwen en hormonen gevolgd. De Care for Women specialisten zijn allemaal zelf ook vrouw en begrijpen als geen ander waar het vrouwenlichaam mee te maken krijgt.

Vrijblijvende samenwerking

Samenwerking is erg logisch omdat we helemaal dezelfde doelgroep bedienen. Curves Clubs en een Care for Women zorgverlener bepalen uiteraard helemaal zelf of ze willen samenwerken. In Twente hebben we het een aantal jaren zonder moeten stellen, dus was er niets te kiezen. Gelukkig hebben wij leuk en goed contact met Bernadette vanaf dat zij in 2012 actief werd in Hengelo als CfW Zorgverlener en werken we heel graag samen.

Bij de Care for Women specialiste kun je met een diversiteit aan klachten terecht, waarbij de kans groot is dat je hormonen hierbij een grote rol spelen, zoals:

Anticonceptie vragen
Botontkalking
Hevige transpiratie
Menstruatieproblemen
Opvliegers
PMS
Problemen met zwanger worden
Seksualiteit
Slecht slapen
Stemmingswisselingen
Urineverlies
Vermoeidheid

Daarnaast maakt natuurlijk ook Borstkanker, Hart-Vaatziekten, Longaandoeningen naast vele andere aandoeningen, onderdeel uit van het kennisgebied van Care for Women.

Gratis Inloopspreekuur bij Curves Hengelo

Bernadette komt ook elke maand een dagdeel in onze clubs voor een ‘inloopspreekuur’ Je kunt dan even aanschuiven voor diverse vragen of tips m.b.t. tot typisch vrouwelijke klachten. Eventueel kan dan indien nodig ook een afspraak worden gepland voor een consult in haar praktijk. (Straatsburg 25 · 7559 NM · Hengelo) 

Mini-Healthcheck

Tijdens dit inloopspreekuur bij Curves is ook de gelegenheid voor wat we een ‘Mini-Healthcheck’ hebben genoemd. Dat houd in dat je voor €5,- middels een vingerprikje, je bloedsuiker en/of cholesterol kunt meten en je bloeddruk laten opnemen. Uiteraard zal Bernadette ook de uitslag hiervan met je doornemen.

Handig om incidenteel te herhalen, helemaal voor onze leden die met ‘CurvesSmart’ trainen omdat de Curves Coach, in jouw eigen informatiescherm in Smart, deze waarden kan invoeren als je dat wilt. (bloedsuiker – bloeddruk) Zo kun je daar natuurlijk (positieve) ontwikkelingen in ontdekken.

Uitgebreide Healthcheck / Consult

De Care for Women specialiste biedt vrouwen een speciale check aan, gericht op indicaties zoals hart- en vaatziekte, borstkanker, longziekten, overgewicht, botontkalking en suikerziekte. Cholesterolwaarden worden dan bv. ook uitgesplitst in LDL en HDL.  De uitslagen krijg je direct en zullen ook worden besproken. Er is dan ook voldoende tijd voor je vragen zodat je weet wat je met de uitslagen kan doen.

Vergoed door Zorgverzekeraar

Voor de kosten hoef je niet te vrezen, deze worden over het algemeen in de aanvullende pakketten van je zorgverzekering wel vergoed.

Als je op de volgende link klikt (hier klikken) kom je op de website van Care for Women en wel op de pagina waar Bernadette zich voorstelt. Ook kun je hier online een afspraak plannen als je wilt en kun je op deze website ook snel checken of, en welke, vergoedingen jouw verzekeraar hiervoor kent.

Juist voor Curves Complete Deelnemers

Niet alleen voor veel vrouwen, maar juist ook voor deelnemers aan het Curves Complete programma is het een heel goed idee, om een uitgebreide Healthcheck bij haar te doen op afspraak. Natuurlijk krijg je zo veel meer persoonlijke aandacht en kom je, in een heel consult, ook veel meer te weten.

Een bewuste keuze voor jezelf!

Als je vol goede moed het plan hebt opgepakt om bij Curves je leefstijl nu eens goed en blijvend aan te pakken, is een Healthcheck vooraf een uitstekend idee. Je maakt jouw plannen daarmee nog meer een bewuste keuze en geef je richting aan je plannen. Want als je dit dan later nog eens herhaalt weet je meteen ook welke meetbare verschillen jouw inspanningen hebben opgeleverd.

Een goede uitslag zal je dan extra stimuleren en het je wellicht ook makkelijker maken om het ‘voor jezelf zorgen’ ook tot een echte blijvende “gewoonte” te maken.

Welkom bij Curves Hengelo en CfW Zorgverlener Bernadette Deterink!